Wie is de Officevraagbaak?

Noortje Kuhlman is de Officevraagbaak voor Bergen op Zoom en verre (verre!!) omstreken. Het begon allemaal met een opleiding tot systeembeheerder (oinkkkk wat zijn systemen saai! je ziet bijna geen mensen!) en mijn zoektocht naar wat ik wél leuk vond. Nou, dat was al snel duidelijk. Software.... ik kan er uren mee zoet zijn. Uitvogelen hoe het werkt, wat kan ik er allemaal mee. En dan vervolgens overbrengen op anderen. In het begin deed ik dit naast mijn (ook saaie) kantoorbaan. Om dat werk aantrekkelijker te maken schreef ik programma's om de werkzaamheden voor mijn collega’s en mezelf te vergemakkelijken.

Daarnaast gaf ik les in een buurthuis (in Bergen op Zoom) in WordPerfect (wie kent het nog?) en Lotus 123. Al snel werd me gevraagd dit voor bedrijven te gaan doen. Géén probleem, leuk juist! Het bedrijf stapte over op Word en Excel, deed ik mee? Tuurlijk! Huh? Zal ik toch maar eerst dat programma eens aanschaffen. En zo was ik de "studenten" steeds één stap voor. Bij die eerste versie is het (natuurlijk) niet gebleven. Ik was verslaafd.... Iedere nieuwe versie moest ik tot in alle hoekjes en gaatjes onder de knie krijgen.

Een automatiseringsbedrijf kreeg lucht van mijn activiteiten en vroegen mij voor hen te komen werken. Ik heb 4 jaar lang medewerkers op bedrijven (van IJmuiden tot Maastricht en alles ertussenin) begeleid in de overgang van "WP" naar Word, van Lotus 123 naar Microsoft Excel en alle andere programma's van het Office-pakket. Ik schreef zelf alle modulen welke ook door mijn collega's gebruikt werden.
Daarna heb ik ruim 16 jaar gewerkt als officemanager. Ook in deze baan onderhield ik mijn kennis van het pakket. Collega's en klanten ondersteunde ik dagelijks door het beantwoorden van hun vragen.

En toen... werd de Officevraagbaak geboren. Nu coach en train ik medewerkers in bedrijven met Microsoft Office. Veelal bedrijven die zijn overgestapt op Office 365. Maar met mijn ruime kennis hoeft dit dus niet per se deze nieuwste versie te zijn. Regelmatig krijg ik vragen per e-mail toegestuurd. Die beantwoord ik óf rechtstreeks óf in een blog die je op mijn website terug kunt vinden. Eens per maand geef ik workshops voor zzp'ers. 

Waar zit de Officevraagbaak?

Ik werk vanuit Bergen op Zoom, maar zoek je graag op! Aarzel dus niet om contact met mij op te nemen. Bel 06-125 63 799 of stuur vrijblijvend het contactformulier in. Dan bel ik jou.

Hobby’s en vrije tijd?

Naast mijn passie voor Microsoft Office speel ik ook graag bodhrán (Ierse trom). Ik werk met polymeerklei en ontwerp hiermee unieke sieraden en gebruiksvoorwerpen. Ook maak ik graag beelden met een textielverharder. Ik maak nooit dezelfde dingen, want het is veel leuker om unieke werkjes te ontwerpen. Daarnaast ben ik een échte lezer. Zowel fictie (liefst een goede thriller) als non-fictie. En het liefst dwarsliggers, omdat die zo makkelijk zijn op reis, een andere passie.

 

Officevraagbaak

Noortje Kuhlman

06 12 56 37 99