Microsoft Excel formules

Je opent Microsoft Excel en ziet een blad vol vakjes en lijnen. Op het eerste gezicht heb je geen flauw idee wat je daar mee aan moet. Waar dienen de vakjes voor? Hoe kun je de vakjes vullen met cijfers? En is het mogelijk de inhoud van de vakjes bij elkaar op de tellen of met elkaar te vermenigvuldigen? Voor deze en andere vragen over Microsoft Excel kun je terecht bij Officevraagbaak

Excel: krachtig rekenprogramma

Officevraagbaak geeft trainingen op het gebied van Microsoft Office programma’s, zoals Microsoft Excel. Excel is een krachtig rekenprogramma. Niet dat je er geen andere dingen mee kunt doen (heel veel zelfs!), maar het is oorspronkelijk bedoeld om tal van berekeningen in korte tijd uit te voeren. In jouw berekeningen kun je gebruikmaken van allerlei handigheidjes zoals functies en formules.

Formules in Microsoft Excel

Als je in Google “Excel formule” typt, krijg je meteen onderwerpen als “formules doortrekken” of “formule optellen”. Ik snap dat je dat niet meteen wijzer maakt. Er is ook nog een verschil tussen een formule en een functie. Iedere functie wordt gebruikt in een formule, maar niet iedere formule gebruikt een functie. Maar waar vind je nu informatie over hoe je formules correct maakt? En waarom zou je ze gebruiken? Om uit deze wirwar wijs te worden, helpt Officevraagbaak je graag verder.

Microsoft Excel-training

Maak jouw keuze voor onze laagdrempelige en praktische Microsoft Excel-trainingen en je leert in een mum van tijd de belangrijkste en meestgebruikte functies. Wil je een lange rij optellen? Het gemiddelde weten van een hele kolom cijfers, afgerond op twee cijfers achter de komma? Ik vertel je graag hoe je de juiste functie kiest voor jouw probleem. Ik bied twee Microsoft Excel-trainingen, een basistraining en een training voor gevorderden. Maak jouw keuze!